0380 5121152 - 0507 2508848

Led Aydınlatma Avantajları



Led Aydınlatmanın Avantajları
Verimlilik: LED'ler, akkor ampullere göre watt başına daha fazla lümen yayar. LED aydınlatma armatürlerinin verimliliği, floresan ampullerin veya tüplerin aksine şekil ve boyuttan etkilenmez.
Renk: LED'ler, geleneksel aydınlatma yöntemleri gereği herhangi bir renk filtresi kullanmadan, istenilen bir rengin ışığını yayabilir. Bu daha verimlidir ve başlangıç ​​maliyetlerini düşürebilir.
Boyut: LED'ler çok küçük olabilir (2 mm2'den küçük) ve baskılı devre kartlarına kolayca takılabilir.
Açma / Kapatma süresi: LED'ler çok hızlı yanar. Tipik bir kırmızı gösterge LED'i, bir mikro saniye içinde tam parlaklığa ulaşacaktır. İletişim cihazlarında kullanılan LED'ler daha hızlı tepki sürelerine sahip olabilir.LED'ler, sık sık açıldığında daha hızlı arızalanan akkor ve flüoresan lambaların ya da yeniden başlatmadan önce uzun bir süre gerektiren yüksek yoğunluklu deşarj lambalarının (HID lambalar) aksine, sık sık açma-kapama döngüsüne tabi olan kullanımlar için idealdir.
Karartma: LED'ler, ya darbe genişliği modülasyonuyla ya da ileri akımı düşürerek kolayca çok kolay kısılabilir. Bu nabız genişlik modülasyonu, LED ışıkların, özellikle otomobillerdeki farların, kamera veya bazı kişiler tarafından görüntülendiğinde, yanıp sönüyor veya yanıp sönüyor gibi görünüyor. Bu bir tür stroboskopik etkidir.
Soğuk ışık: Çoğu ışık kaynağının aksine, LED'ler, IR gibi hassas nesneler veya kumaşlara zarar verebilecek çok az ısı yayarlar. Boşa harcanan enerji, LED'in tabanı boyunca ısı olarak dağılır.
Yavaşlama: LED'ler, akkor ampullerin aniden arızalanmasından ziyade zaman içinde karartma ile başarısız olurlar.
Ömür : LED'ler nispeten uzun ömürlü olabilir. Bir rapor 35.000 ila 50.000 saatlik faydalı ömür tahmin ediyor, ancak başarısızlık süresini tamamlama süresi daha uzun olabilir. Floresan tüpler tipik olarak kullanım koşullarına ve 1000 ila 2.000 saatte akkor ampullere bağlı olarak yaklaşık 10.000 ila 15.000 saat arasında derecelendirilir. Birkaç DOE gösterisi, bir LED ürünü için geri ödeme süresinin belirlenmesinde, enerji tasarrufundan ziyade bu uzun ömürlü bakım maliyetlerinin azaltılmasının ana faktör olduğunu göstermiştir.
Darbelere karşı dayanıklılık: Katı hal bileşenleri olan LED'ler, kırılgan olan floresan ve akkor ampullerden farklı olarak, harici şokla zarar vermek zordur.
Odak: LED'in katı paketi ışığını odaklamak için tasarlanabilir. Akkor ve flüoresan kaynaklar genellikle ışığı toplamak ve kullanılabilir bir şekilde yönlendirmek için harici bir reflektör gerektirir. Daha büyük LED paketleri için, toplam iç yansıma (TIR) ​​lensleri genellikle aynı etki için kullanılır. Bununla birlikte, büyük miktarlarda ışığa ihtiyaç duyulduğunda, genellikle aynı hedefe odaklanmak veya çarpışmak güç olan birçok ışık kaynağı dağıtılır.

Eskişehir Web Tasarım